Masterclass CO2-reductie Industrie najaar 2024

David van Baarle 29-03-2024 504 keer bekeken

Begin

12-09-2024 om 10:00

Einde

12-09-2024 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Wil je concreet aan de slag met verduurzaming binnen je bedrijf? Meld je dan aan voor de 4-daagse Masterclass CO2-reductie Industrie. KWA Bedrijfsadviseurs, VEMW, NVDE en RVO organiseren deze masterclass voor de 8e keer.

Voor wie?

De masterclassreeks is voor medewerkers van industriële productiebedrijven die hun CO2-uitstoot willen verlagen. En die dit willen doen door procesmaatregelen te nemen in hun bedrijfsvoering en/of duurzame energiebronnen en grondstoffen in te zetten.

Wat gaan we doen?

Tijdens de masterclassreeks focussen we op het verlagen van energetische- en procesemissies. Je onderzoekt wat de beste verduurzamingsopties zijn voor jouw bedrijf. Daarna maak je een stappenplan om de CO2-uitstoot van jouw bedrijf te verminderen.

Eerst maak je een analyse van de huidige situatie binnen je bedrijf. Daarna behandelen we verschillende technieken waarmee je de CO2-uitstoot kan verminderen. Van de opties voor CO2-reductie die interessant zijn voor jouw bedrijf bereken je de daadwerkelijke reductie. Ook onderzoeken we de mogelijke koppeling met kansrijke en natuurlijke transitiemomenten. Daarnaast vertellen we je over stimuleringsmaatregelen zoals subsidies, de besluitvorming, het verkrijgen van draagvlak en commitment binnen je bedrijf, omgang met weerstand en de ambassadeursrol om de CO2-reductie plannen te laten slagen.

Dit doen we aan de hand van aansprekende (reken)voorbeelden, realistische cases en handelingsperspectieven. In het besloten netwerk van deelnemers in soortgelijke situatie kun je sparren over ideeën en meer.

Data en interesse

De Masterclass is opgedeeld in 4 online sessies van elk 2 uur. Let op: van deelnemers wordt verwacht dat zij de gehele reeks, vanaf het begin volgen. Alle sessies vinden plaats van 10:00– 12:00 uur. Tussen de sessies door werken deelnemers de onderdelen uit, alleen of in samenwerking met anderen. Tevens kunnen de cursusleiders de cursisten ondersteunen bij het opstellen van de CO2-reductielijn.

  • 1ste sessie: donderdag 12 september Aftrap door Jacques van de Worp
  • 2de sessie: donderdag 3 oktober Gastspreker Timme Lucassen over CO2-maatregelen
  • 3de sessie: dinsdag 19 november Gastspreker Jeroen de Beer over stimuleringsmaatregelen
  • 4de sessie: dinsdag 10 december Gastspreker Martijn Bos over SDE++

Aanmelden

De masterclass biedt plaats aan maximaal 20 deelnemers. Bij meer inschrijvingen kiezen we op basis van first come, first serve én beschikbaarheid. We bespreken ook de mogelijkheid voor deelname aan een volgende reeks.

Meld je aan

Cookie-instellingen