Submenu

Inspiratietours CO₂-reductie Industrie: Energie Management Systemen en Artificiële Intelligentie

09-02-2021

Begin

16-02-2021 om 15:00

Einde

16-02-2021 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Bekijk dit voorjaar één van de online inspiratietours over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Laat u inspireren door de kennis en praktijkervaringen die collega-bedrijven presenteren.

U kunt in totaal 5 inspiratietours online bijwonen over verschillende technieken en thema’s. Bekijk hiervoor het overzicht van de webinarreeks Inspiratietours 2021. De inspiratietours worden georganiseerd door RVO, VEMW en NVDE.

Aanmelden

Inhoud webinar 16 februari

Energiebesparen

Heeft uw bedrijf de eigen energiestromen voldoende in beeld? Maakt u nog geen gebruik van Energie Management Systemen (EMS), laat staan in combinatie met Artificiële Intelligentie (AI)? Wist u dat een standaard EMS gemiddeld een extra besparing op het energiegebruik oplevert van 5 tot 10%? U hoeft daarvoor slechts een paar procent van de energiekosten te investeren.

Korte terugverdientijd

De energie die u bespaart met EMS hoeft u niet zelf in te kopen of op te wekken. De investering in EMS verdient u in korte tijd terug en staat daarom in de Erkende Maatregelenlijst. Welke inzichten geeft EMS in combinatie met AI? Wat kost het en wat levert het op? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens dit webinar. De bedrijven die u meer vertellen zijn Siemens, EnerGQ en Energy21.

Energiedata

Organisaties hebben al veel energiedata. Toch gebruiken ze deze vaak weinig. Met Rob Burghard van EnerGQ ontdekt u de echte waarde van energie. Energy21 laat zien hoe wij samen met de grote industrie data het beste inzetten. Daarmee navigeren we door de uitdagingen van een succesvolle energietransitie. Technologiebedrijf Siemens ontwikkelde de Energy Efficiency Analytics (EEA) software. Deze software helpt om de energiedata te analyseren. Maarten Sloot, portfoliomanager binnen Siemens Smart Infrastructure laat u graag zien hoe u de software inzet.

Cookie-instellingen