Submenu

Inspiratietours CO₂-reductie Industrie 2021: Webinar Beprijzingen van CO₂ emissies

09-02-2021

Begin

08-06-2021 om 15:00

Einde

08-06-2021 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Bekijk dit voorjaar één van de online inspiratietours over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Laat u inspireren door de kennis en praktijkervaringen die collega-bedrijven presenteren.

Dit is de laatste Inspiratietour-webinar van de voorjaarreeks. Alle verslagen kunt u terugvinden onder Inspiratie. De inspiratietours worden georganiseerd door RVO, VEMW en NVDE.

Aanmelden

Inhoud webinar 8 juni

Op 1 januari 2021 ging de CO2-heffing in. Daarnaast is de prijs van CO2-uitstoot onder het EU ETS (Europees Emission Trade System) significant gestegen. Beiden kunnen grote financiële gevolgen hebben voor de industrie. De CO2-heffing heeft direct invloed op de investeringsbeslissingen van alle ETS-bedrijven en nog meer voor energie-intensieve ETS-bedrijven. Vanuit verschillende invalshoeken brengen we de gevolgen van de CO2-heffing in kaart. Sprekers laten zien welke keuzes u als bedrijf heeft om meer grip te krijgen en houden op de energiekosten.

Juliette Marsé (PwC) zal de werking van EU ETS en de CO2 heffing kort uiteenzetten en daarbij ook aandacht schenken aan de wisselwerking tussen beide systemen. Daarnaast gaat zij in op het beheersen van de kosten van CO2-uitstoot. 

Jeroen Buunk (BlueTerra) gaat aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden in op de werking van de nationale CO2-heffing industrie en de wisselwerking met het EU ETS. Zo krijgt u inzicht in uw potentiële CO2-kosten en de mogelijkheden om deze te beperken.

René Slaghek (Brightsite Transforming Industry, Chemelot) gaat in op hoe een geïntegreerde site met chemische bedrijven de emissiereductieopgave zo doelmatig mogelijk invult en realiseert. Ook vertelt hij wat daarvoor nodig is m.b.t. de energievoorziening, grondstoffen, processen en producten.  De presentatie gaat niet alleen over de stip op de horizon (2040 en 2050), maar zeker ook over  de weg ernaartoe (2025 en 2030).

 

Cookie-instellingen