Submenu

Masterclassreeks CO2-reductie Industrie 2021 - sessie 1

24-03-2021

Begin

15-04-2021 om 10:00

Einde

15-04-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

KWA Bedrijfsadviseurs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren de Masterclass CO2-reductie Industrie. In 4 sessies gaan 20 deelnemers aan de slag met de verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering.

Tijdens de masterclassreeks ligt de focus op het verlagen van energetische- en procesemissies. Elke deelnemer onderzoekt wat de beste verduurzamingsopties zijn voor het bedrijf en schrijft een stappenplan om daadwerkelijk CO2-reductie te realiseren. 

Voor wie is de masterclass?

De masterclassreeks is expliciet bedoeld voor medewerkers van Industriële productiebedrijven. Het bedrijf heeft de ambitie om de CO2-emissie te verlagen door procesmaatregelen te nemen of duurzame energiebronnen en grondstoffen in te zetten. 

Wat gaan we doen?

Aansprekende (reken)voorbeelden en realistische cases, handelingsperspectieven, een (nieuw) netwerk van deelnemers in soortgelijke situatie, en meer. De deelnemers starten met een analyse van de huidige situatie. Daarna worden er verschillende technieken behandeld waarmee het bedrijf CO2-reductie realiseert. Van de interessante CO2-reductie opties wordt de daadwerkelijke reductie berekend. Er is ook aandacht voor de besluitvorming om de CO2-reductie plannen te laten slagen. 

Data en interesse

In de huidige context is de Masterclass opgedeeld in 4 online sessies van elk 2 uur. Alle sessies vinden plaats op een donderdag van 10.00 – 12.00. Tussen de sessies door werken deelnemers de onderdelen uit, alleen of in samenwerking met anderen.

  • Sessie 1, 15 april: Uw huidige situatie met een Triple-C analyse

  • Sessie 2, 20 mei: Opties CO2-reductie met veel voorbeelden

  • Sessie 3, 3 juni: Uw eigen routekaart, met behulp van factsheets en regelingen

  • Sessie 4, 17 juni: U als CO2-reductie ambassadeur, met tips en vervolgacties

Meedoen

De eerste Masterclassreeks zit vol. We kijken naar een geschikt moment om een tweede Masterclassreeks te organiseren. Als u graagbij een volgende reeks aansluit, kunt u ons dat laten weten door contact op te nemen via het contactformulier

Cookie-instellingen