Submenu

Masterclassreeks CO2-reductie Industrie 2021 - sessie 4

26-09-2021

Begin

21-12-2021 om 10:00

Einde

21-12-2021 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

KWA Bedrijfsadviseurs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren de Masterclass CO2-reductie Industrie. In 4 sessies gaan 20 deelnemers aan de slag met de verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering.

Tijdens de masterclassreeks ligt de focus op het verlagen van energetische- en procesemissies. Elke deelnemer onderzoekt wat de beste verduurzamingsopties zijn voor het bedrijf en schrijft een stappenplan om daadwerkelijk CO2-reductie te realiseren. 

Voor wie is de masterclass?

De masterclassreeks is expliciet bedoeld voor medewerkers van Industriële productiebedrijven. Het bedrijf heeft de ambitie om de CO2-emissie te verlagen door procesmaatregelen te nemen of duurzame energiebronnen en grondstoffen in te zetten. 

Wat gaan we doen?

Aansprekende (reken)voorbeelden en realistische cases, handelingsperspectieven, een (nieuw) netwerk van deelnemers in soortgelijke situatie, en meer. De deelnemers starten met een analyse van de huidige situatie. Daarna worden er verschillende technieken behandeld waarmee het bedrijf CO2-reductie realiseert. Van de interessante CO2-reductie opties wordt de daadwerkelijke reductie berekend. Er is ook aandacht voor de besluitvorming om de CO2-reductie plannen te laten slagen. 

Data en interesse

In de huidige context is de Masterclass opgedeeld in 4 online sessies van elk 2 uur. Alle sessies vinden plaats van 10.00 – 12.00. Tussen de sessies door werken deelnemers de onderdelen uit, alleen of in samenwerking met anderen.

  • Sessie 1: donderdag 4 november

  • Sessie 2: donderdag 25 november

  • Sessie 3: donderdag 9 december

  • Sessie 4: dinsdag 21 december

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk, de 2e masterclassreeks zit vol. 

3e reeks

Heeft u interesse om aan de 3e masterclassreeks mee te doen? Laat het ons weten via het contactformulier.

 

Cookie-instellingen