Submenu

Masterclass CO2-reductie Industrie Voorjaar 2022 - sessie 1

26-01-2022

Begin

17-02-2022 om 10:00

Einde

17-02-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

KWA Bedrijfsadviseurs en RVO organiseren voor de derde keer de Masterclass CO2-reductie Industrie. In 4 sessies gaan 20 deelnemers aan de slag met de verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering.

Tijdens de masterclassreeks ligt de focus op het verlagen van energetische- en procesemissies. Elke deelnemer onderzoekt wat de beste verduurzamingsopties zijn voor het bedrijf en schrijft een stappenplan om daadwerkelijk CO2-reductie te realiseren. 

Voor wie is de masterclass?

De masterclassreeks is expliciet bedoeld voor medewerkers van Industriële productiebedrijven. Het bedrijf heeft de ambitie om de CO2-emissie te verlagen door procesmaatregelen te nemen of duurzame energiebronnen en grondstoffen in te zetten. 

Wat gaan we doen?

De deelnemers starten met een analyse van de huidige situatie. Daarna worden er verschillende technieken behandeld waarmee het bedrijf CO2-reductie realiseert. Van de interessante CO2-reductie opties wordt de daadwerkelijke reductie berekend. Er is ook aandacht voor de besluitvorming om de CO2-reductie plannen te laten slagen.

We behandelen aansprekende (reken)voorbeelden, realistische cases en handelingsperspectieven. In het besloten netwerk van deelnemers in soortgelijke situatie kunt u sparren over ideeën en meer.

Data en interesse

In de huidige context is de Masterclass opgedeeld in 4 online sessies van elk 2 uur. Alle sessies vinden plaats van 10.00 – 12.00. Tussen de sessies door werken deelnemers de onderdelen uit, alleen of in samenwerking met anderen.

  • Sessie 1: donderdag 17 februari
  • Sessie 2: dinsdag 8 maart
  • Sessie 3: dinsdag 22 maart
  • Sessie 4: donderdag 7 april

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk. De Masterclass is reeds gestart en zit vol.

4e reeks

Kunt u niet meedoen aan de 3e reeks, maar heeft u wel interesse om deel te nemen? Laat het ons weten via het contactformulier

Cookie-instellingen