Submenu

Inspiratietours CO₂-reductie industrie: Voorbeelden uit de textielsector

29-04-2022

Begin

17-05-2022 om 15:00

Einde

17-05-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In deze online inspiratietour vertellen onze gastsprekers u meer over de verduurzaming van de textielsector, waarbij onder meer de energiedrager en de circulariteit aan bod komen. Wilt u deelnemen aan de inspiratietour? Aanmelden kan voor 17 mei.

De textielsector is, geschat volgens het Europees Parlement, verantwoordelijk voor 10% van alle koolstofemissies ter wereld. Dat is meer dan de uitstoot van de internationale luchtvaart en zeescheepvaart samen. Daarnaast veroorzaakt het watervervuiling en afvalstorting. Er moeten in deze sector dus grote stappen gezet worden om de Klimaatdoelen te bereiken. Denk aan het hergebruik van grondstoffen, het sluiten van de keten, energiebesparing en CO2-reductie.

De circulaire aanpak van onze gastsprekers zullen een inspiratie zijn voor uw bedrijf. 

Wat kunt u verwachten?

In deze inspiratietour laat u zich inspireren door praktijkverhalen uit de textielsector. De eerste gastsprekers zijn bekend:

  • Patrick Welp van het bedrijf VODDE. Het bedrijf maakt duurzame sokken van gerecycled textiel. Vodde zamelt in Nederland haar grondstof in, verwerkt dit tot garen en produceert daar in Nederland nieuwe sokken van. Zo dragen zij bij aan een betere wereld met minder vervuiling, minder grondstofverbruik en een beter milieu.
  • Paula Gerritsen van Spinning Jenny. Spinning Jenny zet textiel recycling en high-end re-processing op de kaart en streeft naar een circulaire economie. Paula vertelt over hoe je een idee tot uitvoering brengt, waar zij tegenaan liepen en hoe zij dingen wél voor elkaar kregen. Met behulp van subsidie bouwt Spinning Jenny nu een eigen fabriek om vezels uit gerecycled materiaal opnieuw te spinnen.
  • Koen Warmerdam van Wearaware. Wearaware probeert de distributieketen transparant te maken, met als doel recycling eerlijk en impactvol te maken en de kwaliteit van het eindproduct hoog te houden.

Houd deze webpagina in de gaten voor de bekendmaking van de andere sprekers.

Aanmelden kan voor 17 mei. 

Aanmelden

Volgende tours: live of online

De tour-data zijn:

  • 17 mei: Dit is een online tour met inspirerende voorbeelden uit de textielsector.
  • 24 juni of begin juli: Dit is een fysieke tour en gaat over de uitkoppeling van warmte tussen een energieproducent en een eindverbruiker.
  • 6 september: Dit is een online tour met als onderwerp de flexibilisering van productie(processen).
  • 12 oktober: Dit is een fysieke bijeenkomst en vindt plaats tijdens de Industrial Heat & Power Vakbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze tour zal gaan over de elektrificatie van de industriële warmtevraag. Voor of na de bijeenkomst kunt u kennismaken met de aanbieders van e-boilers, warmtepompen, e.d.
  • 15 november: Dit is een online tour.

Noteer de data alvast in uw agenda en houd deze website in de gaten voor updates over de Inspiratietours.

Sinds 2018 worden de Inspiratietours georganiseerd door de NVDE, VEMW en RVO. De tours zijn bedoeld voor kennis- en expertise-uitwisseling voor en door de industrie en zijn gericht op het realiseren van CO2-reductie bij bedrijven. 

Cookie-instellingen