Submenu

Live inspiratietours CO₂-reductie industrie: Warmteuitkoppeling tussen Twence en Grolsch

10-06-2022

Begin

08-07-2022 om 10:00

Einde

08-07-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Grolsch, De Groote Plooij, Brouwerslaan 1, 7548 XA Enschede

Na ruim 2 jaar is er weer een fysieke inspiratietour. Het verduurzamen van de warmtebehoefte staat dit keer centraal. De tour start bij afvalverwerkingsbedrijf Twence en wordt vervolgd bij bierbrouwerij Grolsch. Wilt u deelnemen aan de inspiratietour? Aanmelden kan voor 6 juli.

Het verduurzamen van de warmtebehoefte is een grote uitdaging voor de industrie. Het benutten van restwarmte biedt in toenemende mate kansen. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? En wat is er allemaal voor nodig? Welke hobbels moeten overwonnen worden? Dat gaan we 8 juli van 10.00-16.30 uur zien bij Twence (Hengelo) en Grolsch (Enschede).

Wat kunt u verwachten?

In deze inspiratietour laat u zich inspireren door een geslaagd praktijkverhaal. Op het grote indrukwekkende terrein van Twence ziet u de warmtebron. Hier worden meerdere reststromen omgezet in grondstof en energie. Een daarvan is de warm water voorziening voor de stad Enschede met een uitkoppeling richting Grolsch. Vanaf Twence rijden we langs het uitkoppelstation van warmtebedrijf Ennatuurlijk. De derde en laatste stop is bierbrouwerij Grolsch. Tijdens deze dag kunt u uiteraard in gesprek gaan met andere deelnemers.

De planning

  • 10.00 uur: Ontvangst bij Grolsch (Enschede). U kunt opgehaald worden met een bus vanaf NS station Enschede (09.30 uur) of met eigen vervoer naar Grolsch komen.
  • 10.30 – 12.00 uur: We stappen met zijn allen in de bus en volgen het tracé van Twence, via het uitkoppelstation van Ennatuurlijk naar bierbrouwerij Grolsch.
  • 12.00 uur: Lunch bij Grolsch.
  • 13.00 uur: Presentatie door Twence en Grolsch over de totstandkoming en uitdagingen van de warmte-uitkoppeling. Daarna krijgt u een rondleiding door de bierbrouwerij en het energiegebouw.
  • 15.30 – 16.30: De dag sluiten we af met een borrel in het Grolsch café.

De bus brengt u weer terug naar het station in Enschede.

Meld u uiterlijk 6 juli aan

Volgende tours: live of online

De volgende tour-data zijn:

  • 6 september: Dit is een online tour met als onderwerp de flexibilisering van productie(processen).
  • 12 oktober: Dit is een fysieke bijeenkomst en vindt plaats tijdens de Industrial Heat & Power Vakbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze tour zal gaan over de elektrificatie van de industriële warmtevraag. Voor of na de bijeenkomst kunt u kennismaken met de aanbieders van e-boilers, warmtepompen, e.d.
  • 15 november: Dit is een online tour.

Noteer de data alvast in uw agenda en houd deze website in de gaten voor updates over de Inspiratietours.

Sinds 2018 worden de Inspiratietours georganiseerd door de NVDE, VEMW en RVO. De tours zijn bedoeld voor kennis- en expertise-uitwisseling voor en door de industrie en zijn gericht op het realiseren van CO2-reductie bij bedrijven. 
Cookie-instellingen