Submenu

Verduurzaming Industrie: van ambitie tot realisatie - regiobijeenkomst Zuid-Nederland

06-07-2022

Begin

12-10-2022 om 12:00

Einde

12-10-2022 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Carrouselbar, Industrial Heat & Power vakbeurs, Brabanthallen in Den Bosch

De verduurzamingsdoelstellingen van Europa, Nederland en bedrijven zelf worden steeds ambitieuzer. Maar hoe komt u als bedrijf van ambitie tot realisatie?

Het verduurzamen van uw bedrijf is een ingewikkelde opgave die omgeven is met vele onzekerheden en wordt beïnvloed door onder meer investeringsmogelijkheden, terugverdientijden en beschikbare energiebronnen. Reden voor de partners van het platform Verduurzaming Industrie om u op weg te helpen.

Waar gaan we het over hebben?

Tijdens de livebijeenkomst praten we u bij over de elektrificatie mogelijkheden voor de industrie en helpen we u op weg om elektrificatie plannen daadwerkelijk van de grond te krijgen. Sprekers uit de industrie delen hun ervaringen en uitdagingen aan de hand van een praktijkcase. Na afloop is het mogelijk om verder te praten in de stand van platform Verduurzaming Industrie met partners VEMW, FedEC, NVDE en RVO.

Voor wie

De bijeenkomst is voor de Nederlandse industriebedrijven die bezig zijn of plannen hebben voor de verduurzaming van hun bedrijfsvoering en producten. Deze bijeenkomst richt zich op regio Zuid-Nederland, met sprekers uit de omgeving. Bezoekers uit andere regio’s (Noord, Oost en West) mogen zich uiteraard ook opgeven als de onderwerpen aanspreken.

Programma

  • 12.00 – 12.15: Start en welkomstwoord door VEMW
  • 12.15 – 13.00: Industrie aan het woord

De productievestiging van ABB in Ede zette al stappen richting een CO2-neutrale fabriek en kantoor. De inzet van zonnestroom van het eigen dak, elektrificatie van de spuitgietprocessen, hergebruik van grondstoffen en een energiemonitoringsysteem leverde het bedrijf een behoorlijke CO2-besparing op. Voor de volgende stappen zal het bedrijf meer inspanning moeten leveren en de omgeving erbij betrekken. Kees Jan t Mannetje, Business Development Specialist ABB, vertelt u in deze regiobijeenkomst alles over de kansen en bedreigingen van CO2-reductie.

  • 13.00 – 13.15: FedEC sprekers over elektrificatie

Fons Pennartz (KWA) en Bram van As (deKleijn consultants)

  • 13.15 – 14.00: Vragen en afronding

Na 14.00 is het mogelijk om verder te praten met de sprekers in de stand van platform Verduurzaming Industrie. U kunt uiteraard ook de beursvloer op gaan voor meer informatie over elektrificatie technieken. 

Aanmelden

Er is ruimte voor 50 ondernemers en medewerkers uit de industrie. U kunt zich tot en met maandag 10 oktober inschrijven. Inschrijven doet u via de website van de vakbeurs. Schrijf u snel in voordat de bijeenkomst vol zit.

Meld u aan

Cookie-instellingen