Submenu

Inspiratietours CO₂-reductie industrie: flexibilisering van productie(processen) en fuel switch

23-08-2022

Begin

06-09-2022 om 15:00

Einde

06-09-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De ontwikkelingen rondom de betrouwbaarheid (netcongestie, gascrisis), de betaalbaarheid en de verduurzaming van de energievoorziening prikkelt zakelijke energiegebruikers om de gas- en elektriciteitsafname te flexibiliseren. Hoe doen andere bedrijven dit? Hoe richtten zij hun proces opnieuw in?

Het flexibiliseren van het (productie)proces in de industrie is een grote stap en vraagt om een nieuwe manier van werken. Tijdens de inspiratietour gaan de sprekers in op de flexibiliteit in de productie, processen en procesbeheersing, maar ook op de fuel switch, de afwisseling tussen gas, elektriciteit en warmte op basis van de beschikbaarheid en de prijzen.

Meld u aan via dit formulier en laat u inspireren door de gastsprekers van Holland Malt, Recoy en Stroomkr8.

Wat kunt u verwachten?

Laat u zich inspireren door 3 praktijkverhalen gepresenteerd door:

  • Robert Kleiburg – managing director Recoy
  • Jasper Mattijssen – managing director Stroomkr8
  • Edwin Evers – manager operations van familiebedrijf Holland Malt.

Volgende tours: live of online

De tour-data zijn:

  • 13 oktober: Dit is een fysieke bijeenkomst en vindt plaats tijdens de Industrial Heat & Power Vakbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze tour gaat over de elektrificatie van de industriële warmtevraag. Voor of na de bijeenkomst kunt u de beursvloer op gaan en kennismaken met de aanbieders van e-boilers, warmtepompen, e.d. U kunt zich hier aanmelden.
  • 15 november: Dit is een online tour.

Noteer de data alvast in uw agenda en houd deze website in de gaten voor updates over de Inspiratietours.

Extra informatie

Met ingang van 2024 wil de mouterij Holland Malt de grondstof voor bier volledig emissievrij produceren op haar locatie in Noord-Groningen. Lees meer in het praktijkverhaal

Sinds 2018 worden de Inspiratietours georganiseerd door de NVDE, VEMW en RVO. De tours zijn bedoeld voor kennis- en expertise-uitwisseling voor en door de industrie en zijn gericht op het realiseren van CO2-reductie bij bedrijven. 
Cookie-instellingen