Submenu

Live Inspiratietours Elektrificatie Industrie

19-09-2022

Begin

13-10-2022 om 11:00

Einde

13-10-2022 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK, 's-Hertogenbosch

Bent u bezig met de elektrificatie van uw warmtevraag? En zoekt u inspiratie en tips? Dan is deze inspiratietour iets voor u! De sprekers gaan in op hun ervaring met de e-boiler en/of de warmtepomp. Voor en na de tour kunt u de Industrial Heat & Power Vakbeurs bezoeken.

Elektrificatie is één van de mogelijke transitiepaden om tot een duurzame energievoorziening te komen, CO2-neutraal te produceren en onafhankelijk te zijn van Russisch of Gronings gas. De mogelijkheden om dit te doen hangen af van de in uw bedrijf aanwezige processen en installaties. Vaak is er meer mogelijk en noodzakelijk dan enkel gas vervangen door elektriciteit. In dit programmaonderdeel nemen twee ambitieuze managers u vanuit verschillende invalshoeken mee in het proces wat ze doorlopen hebben om de productie in hun organisatie te elektrificeren.

Moderator: Jacques van de Worp, senior adviseur, VEMW

Sprekers: Kees Biesheuvel, Dow Benelux B.V. en ISPT / Jan Willem Pikaar, Delicia 

The Power of Power, door Kees Biesheuvel, Sr. Technology manager Dow Benelux B.V. en Program Director bij the Institute of Sustainable Process Technology (ISPT)

Elektriciteit is een unieke verschijningsvorm van energie. Dit biedt meer kansen dan simpele vervanging. Graag sta ik met u stil bij de logica achter elektrificatie van de industrie.

Van het gas af met een add-on warmtepomp, door Jan Willem Pikaar, projectleider voedingsmiddelenindustrie, Delicia

Delicia is een toonaangevende producent van chocoladedecoraties en kleurrijke ingrediënten voor brood en in zuivel- en bakkerijproducten. Vanaf 2020 is Delicia volledig over op groene stroom. Deels wordt dit opgewekt door zonnepanelen op het eigen dak. De volgende stap is om volledig van het gas af te gaan. In de presentatie op Industrial Heat & Power vertelt Jan Willem Pikaar, productie directeur bij Delicia, over:

  • Wat doet Delicia en hoe ziet hun energievraag eruit?
  • Welke rol spelen vooropgestelde ambities? (meerjarige CO2-doelstellingen, van het gas af , invulling EED-rondes)
  • Hoe verloopt het traject naar uitvoering? Hierbij wordt ingegaan op: Haalbaarheidsstudie, samenwerking met adviseur;
  • Rol van aandeelhouders;
  • Kansen door subsidies (VEKI-regeling);
  • Knelpunten & lessons learned.

Aanmelden voor de inspiratietours doet u dit keer via de website van de vakbeurs. Op die manier beschikt u ook direct over een kaartje voor de vakbeurs. Tot en met maandag 10 oktober is uw registratie gratis. Schrijf u snel in voordat de bijeenkomst vol zit.

Meld u aan

Cookie-instellingen