Submenu

Mkb in de industrie: hoe krijg ik mijn kapitaal?

17-05-2023

Begin

06-06-2023 om 12:00

Einde

06-06-2023 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Observant Amersfoort, Stadhuisplein 7 3811 LM Amersfoort

Werkt u als mkb'er aan een energie-innovatie die duurzaamheid en economische groei aan elkaar koppelt? Hoe komt u dan aan het kapitaal voor uw investering? Hoe doen andere mkb'ers dit? Hoor alles over de mogelijkheden voor subsidie, private financiering en risicokapitaal.

Uw energie-innovatie helpt ons de klimaatdoelen te halen. Daarvoor moet u grote investeringen doen. U moet de innovatie ontwikkelen, testen en naar de markt brengen. Daarvoor heeft u kapitaal nodig.

Wat kunt u verwachten?

In het eerste deel van deze bijeenkomst hoort u meer over:

  • subsidieregelingen die openstaan voor het mkb in 2023. In het bijzonder de Topsector Energie-regelingen voor de industrie;
  • private financiering in Nederland en het Financieringsloket van Topsector Energie, dat u wegwijs maakt in deze wereld;
  • risicokapitaal in Nederland. Hoe ziet dit eruit? Waar moet u op letten als mkb’er? Wanneer haalt u risicokapitaal binnen en wanneer bent u klaar om op te schalen?

Doe mee aan workshops

Kies 2 van de 4 workshops die we geven in 2 rondes. Bij uw aanmelding geeft u aan welke u interessant vindt.

Subsidieregelingen

Mkb-ondernemers delen hun praktijkervaringen met verschillende subsidieregelingen.

Risicokapitaal (Fireside Chat)

Bij het vuur met de man van het eerste uur. Het Financieringsloket interviewt een scale-up ondernemer over een succesvolle financieringszoektocht. Ervaringen, tips & tricks worden gedeeld in wat we noemen een 'fireside chat'. U kunt actief deelnemen aan dit gesprek.

Leningen (rondetafelgesprek)

Hoe kunnen leningen in een nog vroege risicovolle bedrijfsfase een rol spelen? Een rondetafelgesprek met mensen uit de praktijk. Stellingen worden besproken en ervaringen in het perspectief van ondernemers en financiers.

Do’s en don’ts bij het indienen/schrijven

Aan de slag met het schrijven van een subsidieaanvraag. In deze workshop lichten we toe hoe we subsidie aanvragen beoordelen. Wie doen dat en wat weegt zwaar mee bij de beoordeling. We gaan interactief aan de slag met de do’s and dont's bij het schrijven van een goede aanvraag.

Bespreek uw projectidee

Kom tijdens de lunch, pauzes en borrel naar onze informatiebalie. Bespreek hier met een van onze adviseurs uw idee of project. We kijken samen met u of er een regeling is die bij uw situatie past.

Programma

Dinsdag 6 juni

12:00 – 13:00 uur

Inloop met lunch (Schutterzaal)

13:00 – 14:10 uur

Welkom en presentaties (Leicesterzaal)

14:10 – 14:25 uur

Pauze

14:25 – 15:15 uur

Workshopronde 1 (50 minuten)

15:15 – 15:25 uur

Pauze

15:25 – 16:15 uur

Workshopronde 2 (50 minuten)

16:15 – 16:30 uur

Gezamenlijke afsluiting met terugkoppeling workshopleiders (Leicesterzaal)

16:30 – 18:00 uur

Netwerkborrel  (Schutterzaal)

Schrijf hier in

Cookie-instellingen