Submenu

Fibre Future Festival 2023

05-06-2023

Begin

07-06-2023 om 10:00

Einde

07-06-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Boerderij 'T Paradijs Barneveld, Bielderweg 1 3772 VM Barneveld

Werkt jouw bedrijf in de papier- of kartonindustrie en wil je je bedrijf verduurzamen of je energieverbruik verminderen? Kom dan op woensdag 7 juni naar het VNP Fibre Future Festival in 'T Paradijs in Barneveld.

VNP, de branchevereniging van 20 papier- en kartonbedrijven, maakt zich sterk voor een gezonde, duurzame toekomst van haar sector. Het onderwerp van deze dag is ‘de energievoorziening van de toekomst’. Met de klimaatdoelen van 2030 en 2050 scherp op het netvlies zoekt de papier- en kartonbranche gezamenlijk naar manieren om van olie, kolen en gas af te komen. 3 dingen staan als een paal boven water: hernieuwbare energie wordt de dominante energievoorziening, emissies  in de branche moeten naar 0 en niemand kan dit alleen.

Voor wie?

Papier- en kartonbedrijven met interesse in verduurzaming en verlaging van hun energieverbruik.

Programma

Meteoroloog Reinier van den Berg trapt de dag af met zijn visie op klimaatverandering, de urgentie en de do’s en don’ts om het energieverbruik van je bedrijf te veranderen.
 

Energie van de toekomst

Daarna komt in intieme sessies de energie van de toekomst – wind- en zonne-energie, geothermie, nucleaire energie – uitgebreid aan bod. Ook technologische innovaties in energiedragers en opslag, zoals waterstof, batterijen en metal fuels passeren de revue.

Kansen systeeminnovatie

Ten slotte wordt gekeken naar de kansen van samenwerking en systeeminnovatie. Smart grids, energy hubs, slimme software, industriële samenwerking: waar liggen kansenvoor de branche om (gezamenlijk) verder te verduurzamen?

Cookie-instellingen