Submenu

Bijeenkomst Platform ‘Efficient and Flexible Electrification of the Dutch Process Industry’

05-06-2023

Begin

08-06-2023 om 12:00

Einde

08-06-2023 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kantoor FME, Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer

Kom op 8 juni naar de 1e bijeenkomst op het FME-kantoor van het nieuwe platform dat zich gaat buigen over de elektrificatie van de Nederlandse procesindustrie om zo de klimaatdoelen te behalen. ISPT Heat Integration Platform en FME organiseren deze bijeenkomst.

Grootschalige elektrificatie van de industrie is vereiste om de doelen voor CO2-reductie te behalen. En om de afhankelijkheid van gas te verminderen. Binnen het ’ISPT Heat integration platform’ hebben we verschillende technieken geïdentificeerd om energie te besparen bij hittegedreven processen. Vaak gaat het om het gebruik van warmtepompen. We lopen nog aan tegen uitdagingen om volledige elektrificatie van processen te bereiken.

Uitdagingen

  • Wat zijn de beste manieren om tot efficiënte, flexibele en volledig geëlektriseerde industriële processen te komen? Dit terwijl we ook rekening moeten houden met variabele netwerkcapaciteit en elektriciteitsprijzen.
  • Wat zijn de technische uitdagingen? En hoe verhouden de mogelijkheden zich tot elkaar?
  • Welke opties zijn voor de verschillende bedrijven het meest aantrekkelijk om te implementeren?
  • Wat is de beste oplossing voor de bedrijven en het energiesysteem?

Dit is de eerste bijeenkomst van het platform. Samen met de VEMV hebben we 3 realistische virtuele cases opgezet. Tijdens deze meeting gaan we deze cases bespreken en maken we werkgroepen. Ook bepalen we de vervolgstappen om deze cases verder uit te werken.

Voertaal: Engels

Schrijf je in

Cookie-instellingen