Submenu

Webinar Samenwerken aan een flexibel energiesysteem in uw regio

15-06-2023

Begin

27-06-2023 om 14:00

Einde

27-06-2023 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Als niet meer bedrijven zich melden voor het aanbieden van ‘flexibel elektriciteitsvermogen’ zal het elektriciteitsnetwerk in Flevoland, Utrecht en Gelderland langer ‘op slot’ gaan. Op 27 juni informeren TenneT, Liander en Stedin via een webinar bedrijven in die regio's over de situatie.

Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin zijn dringend op zoek naar bedrijven in de provincies Flevoland, Gelderland en Utrecht voor het creëren van de noodzakelijke ruimte op het volle elektriciteitsnet.

Wanneer niet meer bedrijven zich melden voor het aanbieden van ‘flexibel elektriciteitsvermogen’ zal het net in grote delen van deze provincies langer ‘op slot’ gaan. Voor alle nieuwe bedrijven en ondernemers die meer elektriciteit willen verbruiken, maar mogelijk op de lange termijn ook voor kleinverbruikers (huishoudens). Daarom willen de netbeheerders graag zo snel mogelijk in gesprek met bedrijven. Ondertussen werken zij  aan de uitbreiding van het elektriciteitsnet.

Voor wie?

Bedrijven in de regio Flevoland, Gelderland en Utrecht

Programma

De netbeheerders zijn actief op zoek naar bedrijven die aan ‘spitsmijden’ willen doen; het tegen een vergoeding verminderen van elektriciteitsverbruik op piekmomenten. Met de ruimte die hierdoor ontstaat, kunnen de netbeheerders een gedeelte van de ondernemers op de wachtlijst weer aansluiten.

In het webinar lichten de netbeheerders onderstaande punten toe:

  • wat er in de regio speelt
  • wat de problemen zijn
  • wat mogelijke oplossingen zijn voor een duurzaam elektriciteitsnet
  • de urgentie van een duurzaam elektriciteitsnet
  • welke rol bedrijven hierin kunnen spelen.

Aanmelden

Meld u aan via het formulier op de site bedrijvenmetpower.nl.

 

Cookie-instellingen