Submenu

Webinar DEI+: waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL)

26-06-2023

Begin

04-07-2023 om 10:00

Einde

04-07-2023 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Investeer je als ondernemer en/of eindgebruiker in innovaties voor waterstof? Tijdens dit webinar van RVO hoor je alles over de subsidieregeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL).

Wil je een pilot- of demonstratieproject starten of een test- en experimenteerinfrastructuurprojecten met waterstoftechnologie of groene chemie? Vanaf 3 juli 2023 tot en met 25 juni 2024 kun je de subsidie de DEI+: Waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL) aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Je kunt subsidie aanvragen voor producten en diensten rond:

  • de productie van waterstof via waterelektrolyse (het splitsen van water in zuurstof en waterstof met behulp van elektriciteit);
  • transport en opslag van waterstof;
  • vernieuwende toepassingen van waterstof(dragers) en groene elektronen;
  • test- en experimenteerinfrastructuurprojecten voor waterstoftechnologie.

Voor wie?

  • Ondernemers die minder energie willen verbruiken in het productieproces
  • Ondernemers die een innovatieve techniek ontwikkeld hebben om minder CO2 uit te stoten

Programma

We vertellen je tijdens dit webinar meer over de achtergrond van de regeling en geven je uitleg hierover. Uiteraard krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen.
 

Aanmelden

Meld je aan via het formulier op de website van RVO.  Je ontvangt uiterlijk 2 dagen voor aanvang een e-mail met de link naar het webinar.

Achtergrond

In het Klimaatakkoord hebben we afgesproken dat 70% van de totale elektriciteitsproductie in 2030 bestaat uit hernieuwbare (duurzame) elektriciteit. Waterstof is een belangrijke energiedrager en grondstof voor een duurzaam energiesysteem. Dit moet een betrouwbaar, schoon, betaalbaar, veilig en ruimtelijk inpasbaar systeem zijn.

In de subsidiepot van deze regeling zit een bedrag van € 4 miljoen. Dit geld komt van het Nationaal Groeifondsprogramma 'Groenvermogen voor de Nederlandse Economie' (GroenvermogenNL).

Lees meer informatie over de DEI+-subsidie

Cookie-instellingen