Submenu

Inspiratietour online: Proces efficiency

14-07-2023

Begin

19-09-2023 om 15:00

Einde

19-09-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De energiekosten stijgen en we willen de klimaatdoelstellingen voor 2030 halen. Al veel bedrijven maken sprongen om hun energiegebruik en CO2-uitstoot te verlagen. Met proces efficiency kan dit het snelst en goedkoopst. Tijdens deze inspiratietour delen ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaring.

Programma

Het programma begint om 15:00 en eindigt om 16:30 uur.

Tijd

Activiteit

 

15:00 - 15:05       

Opening door Jacques van der Worp (VEMW)
15:05- 15:30 Hoe Shin-Etsu 30% energie kan besparen - Aaldrik Haijer Water&Energy Solutions
 

PVC-producent Shin-Etsu kan zijn energieverbruik met 30% terugdringen. Dat blijkt uit de Energie Innovatie Studie die het bedrijf liet uitvoeren. Met name in het drogingsproces is veel energie te besparen. Energieconsultancybedrijf Water & Energy Solutions voerde de studie uit.
Aaldrik Haijer licht tijdens deze inspiratietour toe hoe hij tot deze besparingspercentages komt. En waarom een systeemverandering meer oplevert dan kleine verbeteringen.

15:30 - 16:00 Concrete stappen voor het verduurzamen van industriële processen - Michiel Geurds, Bilfinger

Verduurzaming van de industrie start met ambitie en het bestaande productieproces. Met het inzicht in de bestaande processen en de ambities kunnen bedrijven een weg uitstippelen naar emissievrije productie. In deze presentatie neemt Consultant industrial sustainability Michiel Geurds jullie mee in de aanpak om industrieën te verduurzamen en geeft hij concrete voorbeelden van maatregelen die hij en zijn collega’s hierin voorstellen en uitvoeren.
16:00 - 16:30         

Efficiënte aandrijfsystemen motoren verdienen zichzelf terug - Maarten van Werkhoven, TPA adviseurs

Elektromotoren en de aangedreven apparaten als pompen, ventilatoren en machines kunnen nog heel wat efficiënter worden ingezet. Inzicht in gebruik, efficiency, kosten en staat van onderhoud, betrouwbaarheid, gebruik en kosten geeft volgens Maarten van Werkhoven al veel informatie over waar mogelijke besparingen te vinden zijnsmogelijkheden. Die besparing kan vaak verrassend eenvoudig zijn: "Een pomp hoeft bijvoorbeeld niet altijd op volle toeren te draaien. Regelen en inregelen is hier de sleutel. Soms kunnen bedrijven ervoor kiezen een nieuwere pomp te installeren of de pomp en aandrijving aan te passen. Uit een onderzoek van Kennisnetwerk Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen blijkt dat dit soort maatregelen per individueel systeem van 10% tot wel 60% energie kunnen besparen. "

 


Voor wie?

  • Industrie ketenbreed: industrie, adviseurs, toeleveranciers, vergunningverleners, NGO’s, onderzoek en overheden.
  • Functies: technologen, engineers, onderzoekers, technische dienst, utilitymanagers, plantmanagers, SHEQ-managers en Sustainability Officers.

Schrijf je gratis in


Meer weten?

 

Cookie-instellingen