Submenu

Inspiratietour Live: Noord-Nederland

14-07-2023

Begin

27-10-2023 om 10:00

Einde

27-10-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In de derde Live Inspiratietour van dit jaar bezoeken we de gloednieuwe fabriek van melkpoederfabrikant Ausnutria in Heerenveen. Daar vlakbij is ook het Ecopark de Wierde waar Omrin hét voorbeeld geeft van de circulaire economie.

Let op: voor de rondlieiding bij Ausnutria heeft u veiligheidsschoenen en een veiligheidshelm nodig. U moet deze zelf meenemen, anders kunt u niet de fabriek in.

De productie van melkpoeder is een proces van verhitten en koelen. Normaal gesproken gebeurt dat met stoom of gasgestookte heaters. De nieuwe fabriek gebruikt elektrische warmtepompen voor productieprocessen tot 100 °C en elektrische heaters voor temperaturen daarboven.

Op dit moment is project Moon nog volop bezig. Dat biedt bezoekers de unieke gelegenheid om de toegepaste technieken van dichtbij te bekijken.

Omrin

Afvalverwerker Omrin werd in 2020 uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Nederland. Het bedrijf weet steeds meer grondstoffen uit afval te halen. Bovendien biedt het groene gas dat de vergisters produceren een welkom alternatief voor de lokale industrie.

Programma

  • 9.00 uur Bus staat bij Station Heerenveen
  • 9.30 uur Bus vertrekt naar Omrin
  • 10.00 uur Rondleiding Omrin
  • 12.30 Lunch
  • 13.30 uur Rondleiding Ausnutria
  • 16.30 Einde tour

Voor wie

Industrie, (semi)overheden, adviseurs, onderzoek en onderwijs. Functies: technologen, onderzoekers, technische dienst, utilitymanagers, plantmanagers, SHEQ-managers en Sustainability Officers.

Schrijf je in

Cookie-instellingen