Submenu

Inspiratietour Online: Groene grondstoffen

14-07-2023

Begin

12-12-2023 om 15:00

Einde

12-12-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wil je naast het verminderen van je CO2-uitstoot ook aan de slag met groene grondstoffen en circulariteit? En je scope-3 emissies terugdringen? Laat je inspireren door 2 succesverhalen tijdens onze Online Inspiratietour over groene grondstoffen op 12 december.

Voor wie?

  • Industrie ketenbreed: industrie, adviseurs, toeleveranciers, vergunningverleners, NGO’s, onderzoeksinstellingen en overheden.
  • Functies: technologen, engineers, onderzoekers, technische dienst, utilitymanagers, plantmanagers, SHEQ-managers en Sustainability Officers.

Programma

De uitdagingen van biobased verf en circulaire emmers – Paul Karrenbeld en Koninklijke Van Wijhe Verf

Al sinds de introductie in 2012 van de 1e duurzame muurverven voor binnen loopt Koninklijke Van Wijhe Verf voorop in de ontwikkeling van biobased verftechnologie. Bovendien gebruikt het bedrijf zijn verfemmers van 100% hergebruikt plastic herwonnen uit consumentenafval. Die transitie is nog maar het begin. Want biobased hoeft nog niet automatisch te betekenen dat het beter voor het milieu is. Operations manager Paul Karrenbeld van Koninklijke Van Wijhe Verf geeft inzicht in hun reis naar duurzame productie en producten.

De reis naar een circulaire supervezel – Jan Roos, Teijin Aramid

Twaron is 7 keer sterker dan staal, licht, slijtvast, chemisch resistent, niet geleidend en heeft een hoge temperatuursbestendigheid. Tot nog toe wordt de aromatische polyamide gemaakt uit fossiele olie. Teijin Aramid ging de uitdaging aan om circulaire en biobased alternatieven te zoeken. Dat resulteerde in een eerste productierun op industriële schaal van twaron met gerecyclede grondstoffen. Gelukkig doet de gedeeltelijk circulaire vezel in eigenschappen niet onder voor de fossiele variant. Het verkrijgen van grondstoffen om circulair te produceren is nog wel een uitdaging. Teijin Aramid is actief op zoek naar partners in de markt om dit te bereiken.

De eerste stappen naar thermische recycling van plastic – Jean-Paul Verluyten, Sabic

Sabic maakt gebruik van een innovatieve thermische recyclingtechnologie. Zo zetten ze afvalplastics om een een basisgrondstof voor nieuwe grondstoffen als vervanging voor fossiele nafta

Meld je aan

*Dit is een evenement van Platform Verduurzaming Industrie.

Cookie-instellingen