Submenu

Groene industriepolitiek: must of mythe?

22-02-2024

Begin

18-03-2024 om 20:00

Einde

18-03-2024 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam/ Online

Gaan we de Nederlandse industrieën vergroenen en behouden, of moeten we kiezen? Daarover gaan een aantal prominente sprekers uit de industrie en die zich bezig houden met de energietransitie in debat op 18 maart in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Dat de Nederlandse industrie moet verduurzamen, is geen punt meer van discussie. Het kabinetsadagium is “Liever hier groen dan elders grijs”. Via maatwerkafspraken krijgt in principe elk bedrijf met een geloofwaardig voorstel overheidssteun om het roer om te gooien in een groene richting

Feit blijft dat de kosten hoog zijn. Gaan al onze industrieën dat meemaken? Is het logisch iedereen te helpen die zijn hand opsteekt? Of ligt een bewuste keus voor steun aan bepaalde industrieën, die we van strategisch belang achten, meer voor de hand? Is er voor een klein land überhaupt ruimte voor een eigen industriepolitiek, of is het wijzer mee te deinen op de golven van het Europees beleid? Een debat over de vraag óf en hoe we kunnen kiezen welke industrie we in Nederland willen houden en vergroenen.

Organisatie

Deze avond wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).  Diverse sprekers uit de chemische industrie, duurzame energiesector, overheid en wetenschap gaan met elkaar in gesprek deze avond.

Onder de spreker zijn onder andere: Olaf van der Gaag (NVDE) en Gert Jan Kramer, hoogleraar Duurzame Energievoorziening, Coopernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (UU).

Aanmelden

Je kunt aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger.

Meld je aan

Cookie-instellingen