Weet u met welke kritieke grondstoffen uw bedrijf te maken heeft?

19-11-2021

Op verschillende vlakken en in verschillende sectoren is een toename van schaarste te zien. “Zeker in de maakindustrie”, aldus Tjerk Opmeer, directeur Internationale Programma’s bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

In een uitzending van Zakendoen over de grens van BNR radio gaan de presentatoren en Tjerk Opmeer in op de problemen bij de exporterende MKB-Maakindustrie. 

Kennis is macht

Hoe kunt u als ondernemer de schaarste tegemoet treden? U kunt bijvoorbeeld nadenken over het hergebruik van materialen. Door deze circulaire manier van werken kunt u mogelijk het tekort opvangen. Ook is het slim gebruikmaken van rest- en/of afvalstromen een goede manier. Een andere manier om zo goed mogelijk rekening te houden met schaarste is weten waar de risico’s voor uw bedrijf zitten qua grondstoffengebruik. Ze zeggen niet voor niets: 'Kennis is macht'. 

Op www.grondstoffenscanner.nl ontdekt u welke grondstoffen in uw producten kunnen zitten en in welke mate deze een risico vormen voor uw bedrijf, maar ook voor de mens en milieu door de hele keten heen. 

Meer weten?

Meer informatie over wat de Grondstoffenscanner precies inhoudt? Bekijk hier de animatievideo.

Naast de Grondstoffenscanner zijn er ook andere platformen waar u terechtkunt. Neem eens een kijkje op Het Versnellingshuis CE of op Circulairemaakindustrie.nl. 

Luister hier de uitzending terug. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen