Programma Multi-benefits verduurzaming: nieuwe businesscases

13-01-2022

Lees hieronder meer over het leerprogramma Multi-benefits verduurzaming en meld u aan.

Investering in verduurzaming dankzij Multi-benefit aanpak

Hoe vergroot u de slagingskans van investeringen in maatregelen die de CO₂ uitstoot van uw productieproces verminderen? Nu de gasprijs ook stijgt is die investering urgenter geworden. De Multi-benefit aanpak kan voor uw bedrijf gunstige opbrengsten leveren. Topsector Energie (TSE) en Programma Verduurzaming Industrie (PVI) bieden u een programma aan waarin u deze aanpak leert kennen en meteen ook toepast binnen uw bedrijf.

Ervaringen

Ervaring van één van de deelnemers aan de training: “Als energiecoördinator denk je vooral vanuit besparingen, terugverdientijden, technische haalbaarheid en risico’s van wetgeving. Door de training heb ik geleerd ook andere voordelen van de energiebesparing te benadrukken: de winst voor de KPI’s. De spelsimulatie gaf mij een nog helderder beeld van de factoren die het slagen van een businesscase beïnvloeden. Dat heb ik meteen in mijn werk toegepast. Ik draaide mijn oude denken 180 graden om en bedacht: hoe kan ik een productie-collega warm krijgen voor een energiebesparingsmaatregel? Een aantal installaties bij ons krijgen te weinig stoom, waardoor ze niet hun productieoutput halen. Als je door een hogere output te realiseren ook zeer waarschijnlijk minder stoomverlies hebt, is dat een win-winsituatie. Het is de belangrijkste factor geweest om binnen mijn management goedkeuring te krijgen.”

Voor wie?

Het trainingsprogramma is ontwikkeld voor energiecoördinatoren, sustainable managers en technology managers om binnen het eigen bedrijf te leren ontdekken hoe een duurzame maatregel waarde kan opleveren voor de hoofd KPI’s van het bedrijf. Met theorie en spelsimulatie maakt u hier stappen in. Afhankelijk van wie gaat deelnemen stellen we het programma op maat samen.

Wat gaat u doen?

In een gebruikersgroep-achtige setting leren bedrijven (max. 15 deelnemers per groep) in 5 sessies met doorlooptijd van ca. een half jaar welke verbetering mogelijk is en welke interne en externe stakeholders bij deze verandering een rol spelen. U krijgt theorie over de Multi-benefit aanpak en hoe dit principe werkt in de praktijk. U brengt uw eigen cases in. Tussendoor wordt u ondersteund bij het realiseren van de maatregelen binnen uw bedrijf.

Klik hier voor meer informatie over het programma. 

Data

Data: 7 juni, 28 juni, 13 september, 4 oktober en 8 november
Sessietijd: steeds van 10.00 tot 12.00
Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 15 per groep.
Deelname: Gratis.

Meld u aan

Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.

Meer informatie of vragen?

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen