Meld u nu aan: Masterclass 'Energieplannen maken in de mist'

24-03-2022

De NVDE organiseert een webinar over onzekerheden in de energietransitie en hoe u ondanks onzekerheid toch keuzes kan maken. Wilt u de deze webinar bijwonen? Meld u gratis aan voor 31 maart!

De NVDE organiseert in 2022 een serie maandelijkse webinars over innovatieve technieken en samenwerkingsvormen die de energietransitie een forse stap voorwaarts kunnen helpen. Het gaat om innovaties die op korte termijn impact zullen hebben, én om grote doorbraken op de langere termijn, die werkelijkheid kunnen worden als er nu besluiten worden genomen.

Energietransitie

In de eerste webinar staat de volgende vraag centraal:

‘Hoe maak je energietransitie keuzes in een onzekere wereld met verschillende belangen’?

Transities gaan altijd gepaard met onzekerheid. Er zijn dan ook in de energietransitie een aantal fundamentele vragen zoals in alle verschillende sectoren: kies ik voor groene waterstof of elektrificatie? Stapt deze woonwijk over op restwarmte of groen gas? Waar gaat de vraag naar laadinfrastructuur zich ontwikkelen? Kortom allemaal vragen waar we nu nog niet het antwoord op weten, een antwoord dat we waarschijnlijk pas hebben als de transitie achter de rug is. Toch is belangrijk gezien de lange doorlooptijden voor energieprojecten om nu al keuzes te maken om klimaatdoelen voor 2030 te realiseren. Daarnaast vraagt de onzekerheid het om het inzetten op alle duurzame technieken omdat we er meerdere nodig hebben en er onduidelijk is welke dat zullen zijn.

Wilt u meer informatie over deze webinar, klik dan hier

De webinar vindt plaats op 31 maart 2022 tussen 15:00 - 16:30 uur. Inschrijven kan tot 31 maart. 

 

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen