Vraag subsidie aan voor het verminderen van CO2-uitstoot

24-06-2022

Wilt u als ondernemer in de industriële sector uw CO2-uitstoot verminderen? Mogelijk komt u dan in aanmerking voor een van de subsidies van RVO.

3 regelingen voor het verminderen van CO2 uitstoot

Het verminderen van CO2-uitstoot is ontzettend belangrijk. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt u hier graag bij. Hiervoor zijn er 3 subsidieregelingen:

DEI+: Waterstof en groene chemie

Investeert u als ondernemer en/of eindgebruiker in innovaties die ons energiesysteem flexibeler maken? Bijvoorbeeld met waterstof? Of opschaling en kostenvermindering van het elektrolysevermogen? Dan kunt u subsidie aanvragen uit de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). Deze subsidie sluit op 10 januari 2023 om 17.00 uur.

Versnelde klimaatinvesteringen industrie

Wilt u binnen uw onderneming CO2-besparende maatregelen nemen, waarvan de werking is bewezen? Maar loopt u tegen te hoge investeringskosten aan? En is de tijd waarin deze kosten zich terugverdienen langer dan 5 jaar? Vraag dan de subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI) aan. Deze subsidie sluit op 10 januari 2023 17.00 uur.

Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie (SDE++)

Produceert u op grote schaal hernieuwbare (duurzame) energie? Of wilt u CO2-verminderde technieken toepassen? Dan komt u de subsidie SDE++ aanvragen. Deze subsidie sluit op 6 oktober 2022.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen