Groen waterstofproject H2-Fifty geselecteerd voor IPCEI-subsidie

22-12-2022

H2-Fifty, het voorgestelde groene waterstofproject van 250 megawatt van HyCC en bp in Rotterdam, is door de Nederlandse regering geselecteerd voor subsidiëring. De selectie volgt op de erkenning door de Europese Commissie van H2-Fifty als een belangrijk project van gemeenschappelijk Europeesbelang.

H2-Fifty wil groene waterstof produceren die zal worden gebruikt om de industrie en het zware vervoer in de regio, waaronder de raffinaderij van bp in Rotterdam, koolstofvrij te maken.

Staal en transport

Stijn van Els, CEO van HyCC: "Groene waterstof is essentieel om de CO2-uitstoot van sectoren als raffinaderijen, staal, luchtvaart en scheepvaart te verminderen. We zijn daarom dankbaar voor de steun en erkenning van H2-Fifty, die de productie van groene waterstof zal helpen opschalen om onze visie van een net-nul economie te realiseren."

Karen de Lathouder, CEO bp Nederland:" H2-Fifty past binnen het doel van bp om energie opnieuw te verbeelden. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de realisatie van de Nederlandse groene waterstofambities door samen te werken met HyCC en het ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid."

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen