Inspiratietour CO2-reductie industrie: voorbeelden uit de textielsector

24-05-2022

In deze online inspiratietour vertelden onze gastsprekers u meer over de verduurzaming van de textielsector, waarbij onder meer de energiedrager en de circulariteit aan bod komen. 

In deze webinar kijkt u terug naar praktijkverhalen uit de textielsector. De presentaties vindt u onderaan de pagina. 

Bekijk hieronder het programma:

7:20 - 30:35

Spinning Jenny

Paula Gerritsen van Spinning Jenny. Spinning Jenny zet textiel recycling en high-end re-processing op de kaart en streeft naar een circulaire economie. Paula vertelt over hoe je een idee tot uitvoering brengt, waar zij tegenaan liepen en hoe zij dingen wél voor elkaar kregen. Met behulp van subsidie bouwt Spinning Jenny nu een eigen fabriek om vezels uit gerecycled materiaal opnieuw te spinnen.

30:36 - 53:14

Wearaware

Koen Warmerdam van Wearaware. Wearaware probeert de distributieketen transparant te maken, met als doel recycling eerlijk en impactvol te maken en de kwaliteit van het eindproduct hoog te houden.

53:15 - 1:23:42

VODDE

Patrick Welp van het bedrijf VODDE. Het bedrijf maakt duurzame sokken van gerecycled textiel. Vodde zamelt in Nederland haar grondstof in, verwerkt dit tot garen en produceert daar in Nederland nieuwe sokken van. Zo dragen zij bij aan een betere wereld met minder vervuiling, minder grondstofverbruik en een beter milieu.

Inspiratietour CO2-reductie industrie: voorbeelden uit de textielsector

Cookie-instellingen