Online Inspiratietour: Proces Efficiency en energiebesparing

25-09-2023

Tijdens de Online Inspiratietour Co2-besparing over Proces efficiency en energiebesparing gaven Aaldrik Haijer (WES), Niels Geurs (Bilfinger Tebodin) en Maarten van Werkhoven (TPA Adviseurs) inzicht in energiebesparende maatregelen. Kijk nu de registratie terug van het webinar.

Hoe Shin Etsu 30% energie kan besparen

Aaldrik Haijer is directeur van Water & Energy Solutions. Een adviesbureau dat de processen en energiestromen van bedrijven integraal bekijkt om energieverliezen in het systeem te kunnen kwantificeren. Om de systemen vervolgens te kunnen optimaliseren. Op die manier legde Haijer en zijn collega’s de processen van PVC-producent Shin Etsu langs de meetlat. En vond optimalisaties in het proces die het energieverbruik met 30% kunnen terugdringen.

Een sluitend plan voor een CO2-neutrale fabriek

Michiel Geurds is Consultant industriële duurzaamheid bij Bilfinger Tebodin. Hij is veel in het veld te vinden om zijn klanten bij te staan in hun verduurzamingsuitdagingen. En kent dus ook veel voorbeelden van CO2-emissiebesparende maatregelen in de (semi) procesindustrie én de maakindustrie. maar kent ook de risico’s die bedrijven lopen tijdens het doorlopen van de masterplanning CO2-besparing. Niet alleen op technisch vlak, maar ook wat betreft wet- en regelgeving, omgevingsmanagement en veiligheid, gezondheid en milieu. Hij adviseert dan ook vooral om vroeg te starten met het uitstippelen van de route, want 2030 is nog maar 7 jaar verder.

Hoe aandrijfsystemen 30% efficienter kunnen

Maarten van Werkhoven is directeur van TPA adviseurs en sinds jaar en dag een begrip in de wereld van aandrijfsystemen. Hij weet al heel lang dat bedrijven nog veel winst kunnen halen door optimalisatie van hun elektrische aandrijfsystemen. Hij denkt dan ook dat veel optimalisaties in dit soort systemen rendabel zijn en tot een lagere total cost of ownership leiden. Door lagere energiekosten en een hogere uptime van de systemen. Naast de energiebesparingsverplichting zijn er genoeg argumenten om uw elektrische aandrijvingen eens kritisch te bekijken.

 

Inspiratietour Online: Proces efficiency en energiebesparing

Cookie-instellingen